Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır.
Dilerseniz hemen mağazamızdaki ürünlere göz atabilirsiniz.
Toplam :
  Alışverişi Tamamla

Playseba.com'un Açılışına özel tüm ürünlerimiz %40'a varan indirimlerle!

150 TL ve üzeri tüm alışverişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

150 TL altı siparişlerinizde kargo ücreti 35 TL'dir.

Pokemon Kartları ve Albümleri
Henüz bir ürün eklenmemiş.

Pokemon Nedir?

Pokémon ,The Pokémon Company tarafından yönetilen Japonya kökenli bir video oyunu olarak çıkan, sonra ki zamanla ise çizgi roman ve animeye uzananan medya imtiyazıdır. Pokémon, 1995 yılında Satoshi Tajiri tarafından yaratıldı. Markayı yöneten The Pokémon Company; Nintendo, Game Freak ve Creatures ortaklığında kurulan bir şirkettir. Ayrıcalık, "Pokémon eğitmeni" denilen insanların spor amacıyla yakalayıp eğittiği ve dövüştürdüğü "Pokémon" adlı kurmaca hayvanları konu alır. Ayrıcalığı oluşturan tüm yapıtlar Pokémon evreninde geçer.

Pokémon markası, Game Boy oyun konsolu için Game Freak tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından Şubat 1996'da piyasaya sürülen Pokémon Red ve Green adlı iki oyunla başladı. (Japonya dışında Pokémon Red ve Blue adlarıyla piyasaya sürüldüler.) Marka daha sonra değişik platformlara da yayıldı ve toplam 90 milyar dolar ayrılık gelirine ulaşarak tüm zamanların en yüksek hasılat yapan medya ayrıcalığı oldu. İlk video oyunu serisi, 368 milyonu aşan satış ve bir milyarı aşan indirme sayılarıyla dünyanın en çok satan ikinci video oyun ayrıcalığıdır. (İlki Nintendo'nun Mario serisidir.) Oyunların peşinden gelen anime dizisi de dünyanın en başarılı video oyun oyun uyarlaması oldu. 25 sezona yayılan 1.200+ bölümüyle 169 ülkede yayımlandı. Bunlara ek olarak, Pokémon ayrıcalığı dünyanın en çok satan oyuncak markasını, 30,4 milyardan çok kart satışıyla dünyanın en çok satan kart oyununu, bir anime film serisini, bir canlı aksiyon filmini, kitapları, manga çizgi romanları, müzikleri, hediyelik eşyaları ve bir tema parkını içerir.

İlk jenerasyon 151 Pokémon'dan oluşmaktaydı. Günümüzde 9 jenerasyon ve resmi Pokémon sitesinde 1008 Pokémon bulunmaktadır.

2022 itibarıyla Pokémon 25. sezonda ve 1200'den ayrı ayrı bölümü ile devam eden anime, 23 sinema filmi, 9 kısa film, 12 seride 34 oyun ve 123'den çok yan oyundan oluşmaktadır.

"Pokémon" ismi, serinin Japonya'daki ismi olan olan "Pocket Monsters" (Poketto Monsutā)'ın kısaltılmış halidir. Anlamı "Cep Canavarları"dır. İngilizcede "Pokémon" kelimesinin çoğulu yine "Pokémon"dur. Ayrıca Pokémon isimleri için de durum aynıdır, "One Pikachu" ve "Many Pikachu" kullanımı doğrudur.

Pokémon dünyası, yapımcı Satoshi Tajiri'nin çocukluk hobisi olan böcek toplamanın yansımasıdır. Oyundaki Pokémon eğitmenlerinin görevleri, bulunabilecek tüm Pokémonları yakalayıp Pokédex'i tamamlamak ve Pokémonları eğiterek güçlü bir takım oluşturup diğer eğitmenlerle mücadele edip en güçlü Pokémon eğitmeni olmak.

Oyuna bir Başlangıç Pokémonu (Starter Pokémon) seçilerek başlanır. Bir Çimen türü, bir Ateş türü veya bir Su türü arasından seçim yapılır. Örneğin Pokémon Red ve Blue'da (ve yeniden yapımları Pokémon FireRed ve LeafGreen'de) oyuncu Bulbasaur, Charmander veya Squirtle'dan birini seçer. Bu 3 türden birini seçme kuralı sadece Pokémon Yellow'da uygulanmamıştır. Bu oyun animedeki hikâyeyi takip ettiğinden oyuncuya Elektrik türü Pikachu verilir; ayrıca Bulbasaur, Charmander ve Squirtle'ın üçü de oyunda temin edilir.

Oyuncunun rakibi her zaman oyuncunun seçtiği Pokémona karşı avantajlı olanı seçer. Örneğin oyuncu Çimen türü seçtiğinde rakibi Ateş türü seçer. Pokémon Yellow'da bu kural da uygulanmaz. Rakip Eevee'yi seçer, oyuncunun rakibe karşı zaferleri ve kaybetmelerine göre Eevee evrim geçirip Jolteon, Vaporeon veya Flareon'a dönüşür.

Pokémon dünyasında eğitmen bir Pokémonla karşılaştığında "PokéBall" (PokéTopu) fırlatarak yakalayabilmektedir. Yakalanan Pokémon bir başka eğitmen tarafından yakalanamaz, ancak takas edilebilir veya eğitmeni tarafından bir başkasına verilebilir. Pokémonlar mücadele kazandıkça tecrübe puanı (EXP) kazanır ve seviye atlayabilir. Seviye atladıkça atak ve hız gibi istatistikleri (stats) artar ve yeni hareketler ve teknikler öğrenebilir. Belirli seviyeye ulaştığında evrim geçirerek daha güçlü bir Pokémona dönüşebilir.

Oyunlarda eğitmen, Pokémonlarını geliştirmek için oyunda karşısına çıkan diğer eğitmenlerle savaşır. Ayrıca her oyunda sekiz güçlü Pokémon eğitmeni bulunur. Salon Lideri (Gym Leader) adı verilen bu eğitmenleri yenerek Rozet (Gym Badge) kazanılır. Bu rozetler Pokémon Ligi (Pokémon League)'ne giriş için gereklidir.

Pokémon Ligi'nde Elit Dörtlü (Elite Four) isimli oldukça güçlü 4 eğitmene karşı mücadele verilir. Onları yendikten sonra Bölge Şampiyonu (Regional Champion) ile son bir karşılaşma yapılır. Bu şampiyonu yenen eğitmen Pokémon Ustası (Pokémon Master) ve yeni şampiyon olur.

Pokémon animesi ve filmleri, Pokémon oyunlarını esas alsa da oyunlardan farklı konuları işler ("Pokémon Yellow" haricinde, bu oyun animedeki konuları izler). Animede Ash Ketchum (Japonya'da Satoshi) isimli ana karakterin Pokémon Ustası olma yolundaki maceraları anlatılır. Kendisine Pokémonları ve birkaç arkadaşı da eşlik eder.

Pokémon: The Original Series: Animenin ilk serisidir. Ash'in ilk Pokémonu Pikachu olur. Oyunda ise Bulbasaur, Charmander ve Squirtle'dan biri seçilir. Anime, Kanto bölgesinde geçer, Pokémon Red ve Blue'daki hikâyeyi takip eder. Animede Ash'e Pewter Şehri Salon Lideri Brock ve Cerulean Şehri Salon Lideri kız kardeşlerden en küçüğü olan Misty eşlik eder. Pokémon'un bu ilk sezonu, diğerlerinden ayrılması amacıyla "Pokémon: Indigo League" olarak adlandırılmıştır.

Pokémon: Adventures in the Orange Islands, sadece animede yer alan Orange Adaları'nda geçer. Brock'un yerine genç bir ressam olan Tracey Sketchit gelir. Ancak sezon sonlarına doğru Brock ekibe tekrar katılır.

Sonraki sezonlar olan Pokémon: Johto JourneysPokémon: Johto League Champions ve Pokémon: Master Quest'te ise orijinal üçlü Ash, Brock ve Misty'nin batıdaki Johto bölgesindeki maceraları anlatılır. Bu sezonlar 2. jenerasyon oyunlardan uyarlanmıştır. Bu sezonların bitmesiyle Pokémon: The Original Series de son bulur.

Pokémon: The Advanced Generation: 3. jenerasyon oyunları esas alır. Ash, güneydeki Hoenn bölgesine gider. Burada May adlı yeni başlayan bir eğitmene akıl hocalığı rolündedir. Onlara eşlik eden May'in kardeşi Max, eğitmen olmasa da Pokémon konusunda oldukça bilgilidir. Brock da bu ekibe katılır, ancak Misty Salon Lideri görevini sürdürmek ister ve Cerulean Şehri'ne döner. Advanced Battle sezonunun ardından gelen Battle Frontier sezonu Pokémon Emerald oyununu konu alır ve Pokémon FireRed ve LeafGreen'den izler taşır. Max'in eğitmenliğe başlaması, May'in ise Johto'daki Grand Festival için gitmesiyle The Advanced Generation serisi son bulur.

Pokémon: Diamond and Pearl: 4. jenerasyon oyunları esas alır ve Sinnoh bölgesinde geçer. Ash ve Brock'a Pokémon koordinatörü olmak isteyen Dawn isimli bir kız katılır. Serinin sonunda Ash ve Brock Kanto'ya geri döner. Brock, yeni hayali olan Pokémon Doktoru olmak için burada kalır.

Pokémon: Best Wishes!: 5. jenerasyon oyunları konu edinir. Unova bölgesindeki maceraya Iris ve Cilan eşlik eder. Kanto'ya dönerken Ash onlardan ayrılır.

Pokémon: XY: 6. jenerasyon oyunları esas alır ve Kalos bölgesinde geçer. Ash'e çocukluk arkadaşı Serena ile birlikte abi-kardeş Clemont ve Bonnie eşlik eder.

Pokémon: XYZ: Bu seri XY'nin bir devamıdır. Bu seride Zygarde'yi (Kalosun Koruyucusu) Bonnie bulur ve maceraları kaldığı yerden devam eder derken Ash ve Greninja'nın arasındaki Fenomen Bağı ortaya çıkar. XY'nin son bölümündeki Hyakkoku Gym Lideri tarafından görülen gelecek öngörüsü ile bağlantılıdır.

Pokémon: Sun and Moon: 7. jenerasyon oyunlarını esas alır ve Alola bölgesinde geçer. Bu seri daha çok komediye odaklanılan bir seridir. Serimizde Ash Pokémon Okuluna gider. Ash bu serinin sonunda Alola Ligi'ni kazanmıştır. Böylece Ash anime serisinin başlamasından 22 yıl sonra ilk defa resmi bir Pokémon Ligi'ni kazanmıştır.

Pokémon: Sword and Shield: Genel olarak 8. jenerasyon oyunlarındaki Galar bölgesini, Dynamax ve Gigantamax konularını ele alsa da şimdilik diğer bölgeleri de konu alan serisidir. Ash'e Gou (Japonca isim) isimli bir çocuk eşlik etmektedir. Partneri "Raboot"dur ve en büyük hayali Mythical Pokémon "Mew"i yakalamaktır.

Pokemon Kartı Nedir?

Pokemon serisindeki karakterleri içeren, saldırıları, güçleri, türleri ve değişik stratejileri barındıran kartlardır. Bu kartlar belirli kurallara göre tasarlanır ve çeşitli nadirlik oranlarına göre değer kazanırlar. Pokemon kartlarının amacı adına kısaca TCG (Trading Card Game) denilen pokemon kart oyununun oynanmasını sağlamaktır.

Her Pokemon'un kartı bulunur. Hatta bir pokemona ait birden fazla kart aynı seri içerisinde dahi yer alabilir. Bugüne kadar piyasaya çıkan binlerce kart bulunmaktadır ve bu kartlardan büyük çoğunluğu pokemonları içerir. Bunun dışında yardımcı kart denilen ve oyunda stratejik olarak pokemon savaşında yardımcı olan kartlar da bulunur. Bunlar Pokemon oyunlarından da aşina olduğumuz Potion, Repel, Pokeball gibi eşyalar olabilirken Bill, Prof. Oak gibi çeşitli karakterlerin yardımcı kartları da bulunmaktadır. Bir diğer çeşit ise Enerji Kartları'dır. Enerji kartları pokemonların saldırı yapabilmesi için gereklidir.

En altta ise pokemon hakkında bilgilerin, kartı tasarlayan kişinin adının ve kart numarasının yazdığı bölümler görünmektedir. Kart numarasının yazmış olduğu kısımdaki bazı semboller o kartın nadirlik değerini gösterir. Siyah yuvarlak common yani yaygın, siyah kare uncommon yani yaygın olmayan, siyah yıldız rare yani nadir, H harfi ve siyah yıldız, nadir ve holografik anlamına gelir. Kartlar nadirliklerine göre güçlenir ve değerlenirler. 

Sağdaki kart ise yardımcı kartlardan biri olan Trainer kartına aittir. Bu kart oyun içerisinde strateji geliştirmenizi ve savaş anında zorlandığınızda kullanarak sizi o zorluktan kurtaran kartlardır. Tabii bu kartların ne amaçla ve ne zaman kullanılacağını iyi bilmek gerekir. 

Kartın ismi Energy Search olarak yazıyor yani Enerji Arama. Kartın resmi altında ise kartın ne iş yaptığı açıklanmaktadır. Energy Search kartı savaş anında destemizden bir tane enerji kartı bulup pokemonumuza eklememizi sağlayan bir karttır. Bu nedenle önemlidir. 

 

KART TÜRLERİ NELERDİR?

Pokemon oyunlarında tür sayısı bir hayli fazladır. 17 olan tür sayısı 6.nesilde eklenen Fairy (Peri) türü ile birlikte 18'e yükselmiştir. Kart oyununda 18 türün tamamının yer alması stratejik açıdan uygun olmayacağı gibi oyundaki temel basitliği karmaşık bir gale getirecektir. Bu nedenle yapımcılar tür sayısında azaltmaya gitmişlerdir. Pokemon kart oyunlarında Su, Ateş, Yıldırım(Elektrik), Çimen, Psişik, Karanlık, Savaş, Ejder, Çelik, Peri ve Renksiz (Normal) olmak üzere 11 çeşit tür bulunur. 

 

Buz ve Su = Su Türü Kartlar

Böcek ve Çimen = Çimen Türü Kartlar

Zehir, Psişik, Hayalet = Psişik Tür Kartlar

Yer, Kaya, Savaş = Savaş Türü Kartlar

Uçuş ve Normal = Renksiz Tür Kartlar

Ateş, Karanlık, Çelik, Yıldırım, Peri ve Ejder türleri yalnızca kendi türlerini temsil ederler.

Kart türlerinin birbirine üstünlükleri pokemon oyunlarındaki gibidir fakat bazı pokemonlar gerçek türlerine göre de zayıflık ve direnç türü gösterebilirler. Örneğin, Buz türü pokemonlar kartlarda Su türü altında yer alırlar fakat normalde Su türü bir pokemonun zayıflık bölgesinde Yıldırım ya da Çimen simgesi yer alırken buz pokemonunun zayıflık bölgesinde Savaş ya da Ateş yer alabilir. 

Ejder türü hariç tüm türlerin enerji kartları bulunur.

 

POKEMON TRADING CARD GAME (TCG)

1996 yılında Japonya'da ortaya çıkan Pokemon Tading Card Game (Japonca adıyla Pokemon Card Game), pokemon dünyasında yeni bir çılgınlığın da başlamasına neden olmuştur. 1996 yılından günümüze bir çok seri altında binlerce kart üretilmiştir. 1999 yılında Wizard of the Coads firması Amerika Kıtası'nda kartları üretmeye başladıktan sonra kart çılgınlığı dünyaya çabucak yayılmıştır. Dünya çapında şu ana kadar 15 milyar pokemon kartı satıldığı tahmin edilmektedir.

Pokemon Trading Card Game, pokemon kartlarını stratejik olarak kullanarak rakibinizi savaş alanında alt etmeye çalışmanız üzerine kurulu bir oyundur. Pokemon'un temelinde yatan bazı kurallara ek olarak kartlar için eklenen kurallar ile bu oyun büyük bir strateji yarışına dönüşmektedir.

Pokémon Kart Oyunu, pokémon yan ürünlerinden birisidir. İlk pokemon kartı 1997 yılında Japonya'da basılmıştır. Pokémon Kart Oyununun basım ve satış hakkını alan Wizards of the Coast şirketi 9 Ocak 1999 tarihinde ilk İngilizce pokemon kartlarını satışa çıkarmıştır. Daha sonra Wizards'ın bu hakkını kaybetmesinin ardından Nintendo İngilizce pokemon kartlarının üretimi ve satışını sürdürmeye başlamıştır. Günümüzde Nintendo yeni kartların basımı ve satışına hâlâ devam etmektedir.

Pokemon kart oyunu, 60 kartlık desteler ile oynanır. Bu oyunda başarılı olmak için yüksek miktarda strateji becerisine sahip olmak gereklidir. Oyunun amacı rakibin pokemonlarından 6 tanesini devirmektir. Pokemon kartı, eğitimci kartı ve enerji kartı olmak üzere 3 çeşit kart vardır. Kaliteli bir deste bu kart türlerinin dengeli bir karışımından oluşur.